Jdi na obsah Jdi na menu

Nové bodování IM ČR MX 2013

3. 6. 2013

Nové bodování IM ČR MX 2013

V roce 2005 přišla tehdejší motokrosová promoterská agentura M ČR MX Forsage s novinkou, využívanou hodně v USA při šampionátech AMA – Holeshotem. Tuto, pro jezdce dovednostní soutěž v rychlé reakci a „ostrých loktech“ při startu, jsme v domácích mistrovských závodech aplikovali každoročně až do letošní sezóny.
Ale nyní s heslem „ve změně je život“ se společně s Divizí motokrosu CAMS snažíme opět oživit zaběhnuté zvyklosti a přijít se zajímavou novinkou zejména pro v seriálu INTER MISTROVSTVÍ ČR MOTOKROS 2013 startující jezdce. Tentokrát tedy neaplikujeme žádnou diskutabilní soutěž, ale navýšení bodového jezdeckého ohodnocení v jednotlivých dílčích závodech seriálu a tím zvýšení svých bodových kont v celkové klasifikaci. A k tomu pak pro zvýšení divácké i týmové atraktivity připravujeme i operativní změnu přípravy před startovní procedurou v podobě umístění „čekacího prostoru“ přímo do prostoru startu na těch závodištích, kde je tato zóna vhodně lokalizována.

• DODATEČNÉ BODOVÁNÍ – vedle klasického bodování za pořadí v každé jízdě je ve hře během každého dílčího závodu seriálu IM ČR MX 2013 i dalších 5 bodů pro všechny dílčí třídy při každém podniku :
- 3 body pro vítěze kvalifikace,
- 1 bod pro jezdce s nejrychlejším časem na kolo v každé jízdě.


• PŘÍPRAVA NA JÍZDU V PROSTORU STARTU – operativně bude odzkoušeno na závodištích s příhodnými podmínkami, snahou pořadatele je zvýšit diváckou atraktivitu sledováním přípravy jezdců před jízdou v přehledném prostoru za startovacím zařízením, odkud odjedou jezdci do zaváděcího kola, poté se seřadí v klasickém vyhrazeném „čekacím prostoru“a vyjedou na vlastní start závodní jízdy.
vykr.jpg